با توجه به تفاوت های موجود در تکنولوژی بکار رفته در هر کدام از دوربین های مداربسته آنالوگ و تحت شبکه مراحل و نحوه نصب هر کدام از این دو نیز تفاوت های اساسی با هم دارد. در این مقاله قصد داریم تا شما را با نحوه نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه آشنا کنیم.
آموزش نصب دوربین مداربسته تحت شبکه
اطلاعات پیش از نصب
پیش از آنکه به سراغ توضیحات مربوط به مراحل نصب برویم باید به ذکر برخی نکات مهم در این باره بپردازیم. شما باید در هنگام انتخاب و طراحی سیستم مداربسته خود به فاکتورهایی توجه نمائید:
اولین فاکتور مهم انتخاب نوع تغذیه دوربین های مداربسته است. شما در این مورد دو گزینه متفاوت پیش رو دارید:
تغذیه دوربین ها با استفاده از تکنولوژی POE: تکنولوژی POE بسیار مقرون به صرفه است و در آن تغذیه دوربین ها از طریق کابل شبکه است.
تغذیه دوربین ها به صورت جداگانه: در این حالت شما می توانید برای تغذیه دوربین ها از منبع تغذیه مجزا و کابل برق استفاده کنید.
2. دومین عامل مهم در انتخاب، مربوط به دستگاه ضبط و نوع سرور مناسب برای سیستم مداربسته است. که در این رابطه شما با چندین گزینه متفاوت مواجه هستید، قبل از آنکه به توضیح آنها بپردازیم باید بدانید که هر کدام از این روش ها دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. در ادامه به شرح برخی از آنها اشاره می کنیم:
در حالت اول شما می توانید تمامی دوربین های مداربسته خود را با استفاده از سوئیچ (اگر NVR از نوع POE باشد دیگر نیازی به سوئیچ نیز نخواهید داشت) به NVR متصل نمائید و تصاویر ارسالی از دوربین ها را در هارد نصب شده در NVR ضبط کنید. برای مشاهده تصاویر نیز می توانید دستگاه NVR خود را به یک نمایشگر متصل نمائید. این روش ساده ترین و راحت ترین روش نصب یک سیستم مداربسته تحت شبکه است .
در توضیح روش دوم باید بگوئیم که تا حدود زیادی مشابه روش اول است. اما در این روش یک تفاوت عمده وجود دارد و آن هم این است که این روش برای زمان هایی است که نیاز به مشاهده تصاویر دوربین ها از طریق شبکه وجود دارد. روش کار در آن بدین صورت است که با اتصال یک یا چند کامپیوتر به شبکه و نصب نرم افزار Client بر روی دستگاه ها قادر به مشاهده تصاویر دوربین ها در آنها خواهید بود.
در روش سوم از یک کامپیوتر یا سرور برای ضبط و پخش تصاویر دوربین ها استفاده می گردد. سرور وظیفه ضبط و پخش تصاویر دوربین ها را بر عهده خواهد داشت. البته در این حالت نیز شما می توانید از کامپیوتر های دیگر در شبکه برای دیدن یا ضبط تصویر استفاده کنید.
حالت چهارم مختص زمان هایی است که تنها یک عدد دوربین تحت شبکه در مدار وجود دارد بدین ترتیب می توان آن را مستقیما به به کامپیوتر یا مودم متصل نمود.
تجهیزات مورد نیاز جهت نصب
دوربین مداربسته دیجیتال(IP): همانطور که می دانید دستگاهی است که تصاویر را دریافت و ارسال می کند.
دستگاه ضبط NVR یا سرور: ضبط و پردازش تصاویر در یک سیستم مداربسته بر عهده دستگاه NVR یا سرور است.
کابل شبکه: کابل شبکه وظیفه انتقال اطلاعات و تصاویر را از دوربین به دستگاه های ضبط بر عهده دارد. در صورت استفاده ازسوئیچ یا ان وی آر POE، کابل شبکه می تواند عمل برق رسانی به دوربین ها را نیز انجام دهد.
کابل برق (در صورت عدم استفاده از فناوری POE): در صورتی که از NVR یا سوئیچ غیر POE استفاده می کنید باید از کابل برق جهت برق رسانی استفاده نمائید.
منبع تغذیه (در صورت عدم استفاده از فناوری POE): در صورتی که از NVR یا سوئیچ غیر POE استفاده می کنید باید از منبع تغذیه برای عمل برق رسانی دوربین ها استفاده می شود.
سوئیچ شبکه: نقش سوئیچ شبکه در واقع اتصال چندین دستگاه مختلف (دوربین، NVR و…) از طریق شبکه ارتباطی LAN است. در صورتی که سوئیچ از نوع POE باشد عمل تغذیه دوربین ها را نیز انجام خواهد داد.
هارد دیسک: از هارد دیسک ها در تعداد و ظرفیت های ذخیره سازی مختلف می توان جهت ضبط تصاویر و اطلاعات استفاده نمود.
سایر تجهیزات: شامل تمامی ادوات و وسایلی مانند داکت، لوله، فلکسی، ترانک، پایه و… است که در کابل کشی و نصب مورد استفاده قرار می گیرند
مراحل نصب
1. اتصال دوربین به NVR
اتصال دوربین به NVR کار بسیار ساده ای است. بیشتر NVR های امروزی از نوع Plug and play هستند این بدین معنی است که تنها لازم است دوربین را به NVR متصل نماید و تصاویر را مشاهده نمایید.
2. اتصال دوربین به کامپیوتر
بسته به نوع برند دوربین مداربسته روش های متفاوتی برای اتصال دوربین به کامپیوتر وجود دارند. اما به صورت کلی روش کلی نصب این دوربین ها به شرح زیر است:
1. در ابتدا باید دوربین ها را به منبع تغذیه متصل کنید (در صورت عدم استفاده از سوئیچ POE).
2. دوربین با استفاده از کابل شبکه به سوئیچ متصل کرده و سپس سوئیچ را به کامپیوتر متصل کنید.
3. پیدا کردن دوربین ها در شبکه از نرم افزار IP Finder یا نرم افزار های مشابه استفاده کنید. (در صورتی که این نرم افزار بر روی CD دوربین ها موجود نبود می توانید از اینترنت این نرم افزار را دانلود کنید.)
4. در نرم افزار IP Finder شما میتوانید آدرس IP دوربین خود را بیابید.
5. حال آدرس IP تمامی دوربین ها را به رنج آدرس موجود در شبکه تغییر دهید.
6. نرم افزار CMS یا PCNVR مرتبط با دوربین ها را بر روی کامپیوتر نصب کنید.
درباره این سایت