تصاویر مداربسته از اهمیت زیادی برخورداراند. و چنانچه عاملی منجر به از دست رفتن تصاویر شوند در صورت وقوع حادثه یا خرابکاری و دستکاری سیستم امکان پیگیری وجود نخواهد داشت. تجهیزات مختلفی برای افزایش کارایی یک سیستم مداربسته وجود دارند. یکی از این تجهیزات که در نصب دوربین مداربسته مورد استفاده قرار می گیرد، دستگاه UPS است. از دستگاه UPS به عنوان یک دستگاه پشتیبان به هنگام قطعی برق استفاده می شود. در هنگام قطعی دستگاه UPS می تواند برق مورد نیاز سیستم را فرآهم کند. با وجود دستگاه UPS دیگر نران قطعی برق و خاموش شدن دوربین ها یا دستگاه ضبط نباشید.
دستگاه UPS چیست؟
دستگاه UPS در دوربین مداربسته در واقع یک نوع باتری است که می تواند انرژی الکتریکی را در خود ذخیره کند و در هنگام نیاز آن را در اختیار سیستم مداربسته بگذارد. در واقع مانند یک باتری (با ظرفیت بالا) شارژ شده و می توان از آن استفاده کرد. وجود دستگاه UPS در سیستم مداربسته یا هر سیستم دیگری مزایای زیادی دارد. با وجود UPS تصاویر مداربسته در هنگام قطعی برق از دست نخواهند رفت و به این ترتیب امنیت و کارای سیستم مداربسته افزایش می یابد. شارژ شدن دستگاه UPS باید از طریق تبدیل ولتاژ DC به AC صورت پذیرد. زیرا همانطرو که گفتیم دستگاه UPS همانند یک باتری است و باتری ها با برق DC شارژ می شوند. بنابراین ابتدا باید برق شهری ولتاز AC به ولتاژ DC تبدیل گردد. اما نکته اینجاست که تجهیزات الکتریکی با همان برق AC کار می کنند بنابراین پس از شارژ شدن دوباره این ولتاژ باید به ولتاژ AC تبدیل گردد. تمام این عملیات توسط مبدل موجود در داخل خود UPS انجام می شود.
موارد استفاده از دستگاه UPS
به صورت کلی وظیفه دستگاه UPS تامین برق مورد نیاز سیستم مداربسته است. و در مواقع گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرد که در ادامه به آن اشاره کرده ایم:
دستگاه UPS می تواند به نگام قطعی کامل برق به عنوان یک باتری عمل کرده و برق تجهیزات را فرآهم نماید.
هنگام قطعی برق
مواقعی پیش می آید که برق به طور کامل قطع نمی شود و تنها ولتاژ برق دستخوش تغییرات می شود. این امر می تواند به تجهیزات موجود آسیب برساند. در این هنگام دستگاه UPS وارد عمل شده و برق سیستم را تامین می کند. زمانی که افت ولتاژ برطرف گردید سیستم به حالت نرمال برگشته و به کار خود ادامه می دهد.
هنگام افت ناگهانی ولتاژ
تنها کاهش ولتاژ باعث آسیب رسانی به سیستم نمی شود بلکه تغییرات ولتاژ به صورت ناگهانی نیز برای سیستم خطرناک است. افزایش ولتاژ می تواند بر اثر برخورد صاعقه ایجاد شود و به این ترتیب تعداد بسیاری بار الکتریکی به سیستم تحمیل کند و سیستم توان مقابله با آن را نداشته باشد. این وضعیت ممکن است باعث از کارا فتادن تجهیزات شود. در این حالت نیز دستگاه UPS دوربین مداربسته به کار افتاده ومانع از تحمیل بار اضافی به سیستم می شود.
هنگام افزایش ناگهانی ولتاژ
وجود نویز در جریان الکتریکی باعث اختلال در سیستم مداربسته می شود. دستگاه UPS می تواند این نویزها را تشخیص داده و آثار مخرب آنها را کاهش دهد.
وجود نویز
انواع دستگاه UPS و توان آنها
انواع مختلفی از دستگاه UPS با کاربردهای گوناگون وجود دارند که در ادامه به آنها اشاره می کنیم. اما در مورد توان دستگاه های UPS باید بگوییم که با توان های مختلفی تولید می شوند. توان دستگاه های UPS را با واحد ولت آمپر (VA) اندازه گیری می کنند. به صورت کلی متداول ترین رنج ها برای توان دستگاه های UPS به شرح زیر است:
600VA، 1KVA، 1.5KVA، 2KVA، 3KVA، 5KVA، 6KVA، 10KVA، 15KVA، 20KVA
دستگاه UPS آنلاین
در بالا به وجود مبدل برای تبدیل ولتاژ AC به DC و دوباره از DC به AC در دستگاه UPS اشاره کردیم. تنها یو پی اس های آنلاین مجهز به این اینورتر یا مبدل هستند و انواع دیگر فاقد آن هستند. این نوع از یو پی اس دارای فن خنک کننده نیز هستند و برای مصارف خانگی و محیط های کوچک ادارای مورد استفاده قرار می گیرند.
دستگاه UPS آفلاین
یکی از رایج ترین مدل های دستگاه UPS هستند. بیشترین کاربرد UPS های آفلاین در ادارات و شرکت ها است. عملکرد سریع این دستگاه در هنگام وقوع هرگونه اختلال در جریان برق (کمتر از یک ثانیه پس از وقوع) باعث محبوب شدن این مدل نسبت به سایر مدل ها شده است.
دستگاه یو پی اس Line Interactive
در دستگاه یو پی اس Line Interactive ولتاژ به وسیله یک ترانس افزاینده و کاهنده تثبیت می شود. این دستگاه ها معمولا از سایر مدل ها ارزان تر هستند و از آن در کاربری های غیر حساس استفاده می شود.
درباره این سایت